Obaveštavamo sve zainteresovane osmake i njihove roditelje da je otvorena prijava za pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita u srednjoj Umetničkoj školi. Pripremna nastava podrazumeva spremanje kompletnog prijemnog ispita odnosno sva tri njegova dela: crtanje, slikanje i vajanje.

Pripremna nastava se održava u malim grupama, 4-6 učenika i svaki dolazak traje 180 minuta, da bi se polaznici od početka navikavali na isto vreme koje će imati i na prijemnom ispitu. Krećemo od crtanja gde će polaznici savladati sve elemente potrebne za prijemni kao što je viziranje, perspektiva, nedogledi, skraćenja i proporcije. Nakon savladavanja ovih elementa prelazimo na senčenje, prikazivanje svetla i senke, finaliziranje radova i predstavljanje teksture i materijala od kog su napravljenji predmeti koje crtamo.

Nakon crtanja počinjimo sa slikanjem gde primenjujemo sve što smo naučili na časovima crtanja i nadograđujemo naše znanje tako što ovog puta slikamo postavke. Ovde imamo nove izazove jer sve predmete sa naše postavke moramo sem što su tačno nacrtani da prikažemo u boji, uključujući i draperiju koja je sastavni deo svake postavke.

Na kraju se upoznajemo sa glinom i vajanjem, ali uporedo sa vajanjem nastavljamo sa časovima crtanja i slikanja da bi uvežbavali brzinu i stekli rutinu, jer pored toga što rad mora biti tačno urađen on takođe mora biti kompletno završen za 180 minuta jer se samo tako ostvaruje uslov za što većim brojem bodova.

Pripremna nastava se izvodi do samog prijemnog, a poslednji časovi su koncipirani kao simulacija prijemnog ispita.

Pre nego što se upiše dete na pripremnu nastavu, potrebno je da nas pozovete na broj 063/660-406 gde ćemo zakazati termin besplatnog probnog časa.

umetnicka skola prijemni
priprema prijemnog za srednju umetnicku skolu
priprema prijemnog ispita
spremanje prijemnog
pripremna nastava