Robotika

Savladajte osnovne principe

Kurs robotike je idealan za decu koja imaju interesovanja vezana za oblasti elektronike i robotike. Kurs je namenjen učenicima osnovne škole.

Polaznici će se tokom kursa upoznati sa osnovnim značenjem pojma elektronike i robotike. Videće koje su osnovne oblasti primene u kojima su obe discipline zastupljene. Kurs je baziran na interaktivnoj nastavi koja je više usmerena na praksu. Deca će se u toku rada susresti sa opremom najnovije generacije koja je aktuelna širom sveta. Imaće priliku da koriste micro:bit-ove, Arduino kao i mBot-ove, robote zasnovane na arduinu. Dokazano je da deca znatno brže i lakše uče ako im se prezentuje kroz primere, tako da će rad biti jednostavniji, a gradivo lakše usvojeno. Rad sa ovim eduktivnim robotima pruža beskonačne mogućnosti za učenje različitih grana nauke.

Sve greške na koje budu naišli u toku rada biće objašnjene i razložene tako da će polaznici sledeći put znati kako mogu da reše određeni problem ili da ga izbegnu ako je to moguće.

Predviđeno je i da deca učestvuju u izradi različitih uređaja pa će, pored ostalog, da sami izvrše priključivanje LED diode, odnosno biće im praktično objašnjen način funkcionisanja alarma i elektronske sirene, kao i tajmer. Sem toga polaznici će naučiti osnovne principe robotike i upoznati se kroz raličite zadatke sa različtim senzorima koji se koriste pri konstruisanju robota.

Polaznici će videti da roboti mogu da prate linije, bacaju loptice, guraju predmete, izbegavaju zidove, detektuju pokrete, podižu i prenose predmete i sve je to moguće uraditi pomoću grafičkog softvera baziranom na Scratch-u.

Svakodnevni život zavisi od elektronskih uređaja. Iz tog razloga je važno da razumemo kako funkcionišu uređaji koje koristimo, Ovaj kurs će baš to i omogućiti polaznicima, da shvate kako svi ti uređaji funkcionišu i imaće mogućnost da se upoznaju i sa svetom hardvera ali i sa softverom, da se pored programiranja zainteresuju i za projektovanje i pravljenje hardvera.

Pozovite nas na broj 063/660-406 i zakažite besplatno testiranje za kurs Robotika za decu.

Kurs Robotika I traje 4 meseca(16 dolazaka), dinamika časova je jednom nedeljno 90min. Cena kursa je 16000rsd ili 4000rsd mesečno.

robotika