Scratch programiranje za decu u Nišu

Savladajte osnovne principe

Zvuči neverovatno ali moguće je programirati bez znanja bilo kog programskog jezika pa čak i bez znanja slova. U pitanju je vizuelni programski jezik za decu koja sve svoje ideje mogu da realizuju preko ekrana, jednostavnim prevlačenjem blokova. Koristeći ovu platformu deca na najbolji način mogu da se upoznaju računarima i njihovom primenom – znanjem neophodnim za 21. vek.

Učenjem principa programiranja kod dece se podstiče logika, analitičko i kreativno razmišljanje. Ovi principi korisni su za sve, ne samo za buduće programere. Baš iz ovih razloga je Scratch i postao najpopularnija platforma za učenje osnova programiranja.

Računari su nam neophodni da bu rešili brojne kako lakše tako i teže svakodnevne probleme. Ali da bi računar znao šta treba da uradi, prvo ga moramo obučiti tj isprogramirati. To znači da svaki problem moramo dobro razumeti, da bi mogli da ga podelimo na manje i jednostavnije zadatke koje ćemo lakše da rešimo. Tada smišljamo rešenje za svaki od ovih manjih problema, a da bi računar mogao da nas razume sva ta uputstva moramo da mu prenesemo jezikom koji on razume – Scratch-om.

Tokom kursa deca će naučiti da razumeju, razlože i reše problem koji će im biti zadat. To znači da će naučiti sve ono što znaju i pravi programeri, ali samo na jednostavniji način. Upoznaće se sa programskim okruženjem, sa crtanjem algoritma i pretvarnjem algoritma u kod. Naučiće da rade u timu, jer će sem individualnih zadataka imati i one koje će rešavati kao pravi tim, uz predloge, obrazlaganje istih i donešenje odluka. Naučiće da nema pravih i pogršnih rešenja, već će biti u prilici da mozgaju, izmišljaju i igrajući se uče o osnovama programiranja.

Radom u Scratch-u podstiče se samostalnost u razmišljanju i odlučivanju i odlična je osnova za razumevanje svih programskih jezika jer na način blizak deci, kroz igru, objašnjava algoritamsko razmišljanje. On na zanimljiv i jednostavan način olakšava razumevanje osnovnih principa programiranja.

Pozovite nas na broj 063/660-406 i zakažite besplatno testiranje za Scratch kurs programiranja za decu.

Kurs Scratch I traje 4 meseca(16 dolazaka), dinamika časova je jednom nedeljno 90min. Cena kursa je 16000rsd ili 4000rsd mesečno.

kurs-scratch-da-vinci
osnove-prograiranja
kurs-osnove-programiranja
it-kursevi