Robotika 2

Savladajte osnovne principe

Kurs Robotika 2 je predviđen za decu uzrasta 11 do 14 godina koja su završila kurs Robotika 1 u školi Da Vinci ili imaju iskustva sa robotikom. U vremenu kad nas roboti sve više okružuju i kada ih viđamo na svakom koraku ovaj oblast postaje sve popularnija i traženija. Šta čini mašinu za pranje veša? Zbog čega se svetlo u frižideru uključuje? Zašto iRobot usisivač menja smer kada je okrenut ka zidu? Razumevanje interne logike robota koje več imamo oko nas pomoći će nam da sutra napravimo nove robote i još više olakšamo svakodnevnicu.

Na ovom kursu sem programiranja mBot-ova sa kojima su se već sreli razvijaćemo algoritamski način razmišljanja i posvetićemo se Arduino konceptu. Dok smo na Robotici 1 koristili blokove prilikom programiranja ovog puta će se deca sresti i naučiti osnove programskog jezika Arduino C i tako ćemo napraviti paralelu između pisanja koda i prevlačenja naredbi.

Pored pisanja koda u jeziku Arduino C polaznici kursa Robotika 2 će rešavati složenije probleme nego na prethodnom kursu i takođe koristiti senzore za Arduino Uno pločice i mBot-ove uz pomoć kojih će moći da rade još kompleksnije zadatke. Polaznici će utvrditi i naučiti da koriste petlje, if/else i while, varijable, senzore…

Kurs Robotika 2 traje 4 meseca(16 dolazaka), dinamika časova je jednom nedeljno 90min. Cena kursa je 16000rsd ili 4000rsd mesečno.

robotika-nis
robotika-kurs-za-decu
robotika-i-senzori
robotika
kurs-robotika-za-decu