Škola programiranja i robotike za decu u Nišu

Savladajte osnovne principe

Programiranje i robotika za decu se odnose na mogućnost da već danas uključimo decu u nešto za šta svi znamo da dolazi u ne tako dalekoj budućnosti. I koliko god delovalo teško da zamislimo da deca uče nešto tako kompleksno, u realnosti nije baš tako, već naprotiv, uz specijalne alate i programe namenjene deci, to za njih predstavlja igru i skoro pa neprimetno uplivavaju u ovaj svet beskrajnih mogućnosti.

Programiranje ne mora da bude tipična informatika ili nauka o računarima koju razumeju uglavnom profesionalci, već se može posmatrati kao neka vrsta komunikacije sa računarom. A ta komunikacija se može obavljati na više načina, važno je samo lepo proceniti koji način bi najviše odgovarao detetu. U školi programiranja i robotike Da Vinci, veliki akcenat se stavlja na testiranje i procenu svakog deteta ponaosob kako bi se pronašla prava mera i predložio roditeljima pravi kurs za njihovo dete, nešto gde će dete konstantno napredovati ali i biti zadovoljno časovima tj oblašću koju radi na časovima programiranja.

U našoj ponudi je veliki broj usko specijalizovanih kurseva kreiranih tako da polaznicima bude konstantno zanimljivo i da mogu da se pronađu u zavisnosti od uzrasta, nivoa znanja i oblasti interesovanja. Svi kursevi traju po 4 meseca ( 16 dolazaka po 90 minut) i cena bilo kog kursa iznosi 16000rsd ( 4 mesečne rate po 4000rsd).

Pozovite nas na broj 063/660-406 i zakažite besplatnu radionicu programiranja.

osnove-programiranja-da-vinci

Osnove programiranja

Zvuči neverovatno ali moguće je programirati bez znanja bilo kog programskog jezika pa čak i bez znanja slova. U pitanju je vizuelni programski jezik za decu koja sve svoje ideje mogu da realizuju preko ekrana, jednostavnim prevlačenjem blokova. Koristeći ovu platformu deca na najbolji način mogu da se upoznaju računarima i njihovom primenom – znanjem neophodnim za 21. vek.

SAZNAJ VIŠE

Scratch 2

Kurs Scratch 2 je prvenstveno namenjen polaznicima koji su završili kurs Scratch 1 u školi Da Vinci ili su samostalno u dovoljnoj meri ovladali osnovama Scratch razvojnog okruženja. Scratch programski jezik je pogodan za sve uzraste odnosno za svakog ko želi da nauči računarsko programiranje.

SAZNAJ VIŠE
scratch osnove programiranja
kurs-robotika-da-vinci

Robotika

Kurs robotike je idealan za decu koja imaju interesovanja vezana za oblasti elektronike i robotike. Kurs je namenjen učenicima osnovne škole.

Polaznici će se tokom kursa upoznati sa osnovnim značenjem pojma elektronike i robotike. Videće koje su osnovne oblasti primene u kojima su obe discipline zastupljene. Kurs je baziran na interaktivnoj nastavi koja je više usmerena na praksu.

SAZNAJ VIŠE

Robotika 2

Kurs Robotika 2 je predviđen za decu uzrasta 11 do 14 godina koja su završila kurs Robotika 1 u školi Da Vinci ili imaju iskustva sa robotikom. U vremenu kad nas roboti sve više okružuju i kada ih viđamo na svakom koraku ovaj oblast postaje sve popularnija i traženija. Šta čini mašinu za pranje veša? Zbog čega se svetlo u frižideru uključuje? Zašto iRobot usisivač menja smer kada je okrenut ka zidu? Razumevanje interne logike robota koje več imamo oko nas pomoći će nam da sutra napravimo nove robote i još više olakšamo svakodnevnicu.

SAZNAJ VIŠE
robotika-nis

Programiranje aplikacija

AppInventor je najpopularnija platforma za upoznavanje dece sa svetom android aplikacija odnosno aplikacija za mobilni telefon. Svedoci smo da veliki broj ljudi poseduje neki uređaj (na prvom mestu mobilni telefon) koji koristi Android kao platformu za upravljanje hardverom i interakciju sa korisnikom. Mnogo je razloga tolike popularnosti, a jedni od najvažnijih su da je u pitanju dovoljno dobar besplatan operativni sistem i da iza njega Google.

SAZNAJ VIŠE
app-inventor-da-vinci
web-programiranje-da-vinci

Web programiranje

Web programiranje je jedna od stvari u svetu programiranja koja najviše privlači mlade ljude. Ovaj kurs je zamišljen kao učenje prvih slova web programiranja. Naučićemo da kreiramo sopstvenu internet stranu, da je popunimo sadržajem i sredimo da izgleda onako kako mi želimo. To znači da ćemo tokom trajanja kursa učiti HTML (za kreiranje sadržaja) i CSS (za uređivanje izgleda). Videćemo kako se unose elementi, kako im se pristupa i kako se raspoređuju na stranici. Videćemo koje sve elemente treba da ima jedna HTML strana, kako se pravilno definiše naslov, za šta služe meta podaci…

SAZNAJ VIŠE

Programski jezik Python

Programski jezik Python dobija sve veću popularnost i postaje najpopularniji jezik za početak učenja programiranja na američkim univerzitetima. Python je jednostavan za upotrebu, moćan i svestran, što ga čini odličnim izborom kako za početnike tako i za stručnjake i zato je kurs Python za decu izuzetno popularan širom sveta. Jednostavnost čitanja koda čini ga odličnim prvim programskim jezikom čak i za decu – omogućava vam da razmišljate kao programer, a ne da gubite vreme na zbunjujuću sintaksu.

SAZNAJ VIŠE