Programiranje android aplikacija za decu u Nišu

AppInventor je najpopularnija platforma za upoznavanje dece sa svetom programiranja android aplikacija odnosno aplikacija za mobilni telefon. Svedoci smo da veliki broj ljudi poseduje neki uređaj (na prvom mestu mobilni telefon) koji koristi Android kao platformu za upravljanje hardverom i interakciju sa korisnikom. Mnogo je razloga tolike popularnosti, a jedni od najvažnijih su da je u pitanju dovoljno dobar besplatan operativni sistem i da iza njega Google.

Na AppInventor kursu deca će videti kako sami mogu da prave svoje aplikacije. Dok budu radili razne zanimljive projekte, naučiće i osnovne pojmove iz oblasti programiranja. Radeći vežbice polaznici će razvijati logiku, veštine rešavanja problema, kritičkog razmišljanja i mnogih drugih korisnih veština.

MIT AppInventor je inovativni alat, kreiran sa idejom da olakša pravljenje aplikacija i uvod u programiranje. Koncept je sličan Scrtch-u, kompleksan tekstualni programski jezik je pretvoren u vizuelne blok komponente. Zbog pojednostavljenog grafičkog interfejsa polaznicima će biti lakše da savladaju veštinu pravljenja aplikacija. Sam alat je takav da omogućava svim korisnicima mobilnih telefona da postanu kreatori mobilnih aplikacija.

Koristeći tri različita App Inventor programa, pomoći ćemo deci da ovladaju ovim alatom i da nauče osnovne elemente programiranja. Takođe, naučiće kako da naprave nešto složenije aplikacije ili igrice.

Sve aplikacije koje budu napravljene tokom kursa testiraćemo na mobilnim telefonima ili tablet uređajima i tako ćemo odmah vidite kako naše nove aplikacije rade.

Pozovite nas na broj 063/660-406 i zakažite besplatno testiranje za kurs Programiranje android aplikacija (App Inventor) za decu.

Kurs Programiranje android aplikacija traje 4 meseca(16 dolazaka), dinamika časova je jednom nedeljno 90min. Cena kursa je 16000rsd ili 4000rsd mesečno.