Dekupaž

Razvijajmo dečju kreativnost

Dekupaž je tehnika ukrašavanja predmeta i slikanje po njima akrilnim bojama koja je već dugo popularana u Evropi, a od skoro i u Srbiji. Pojam vezan za dekupaž je širokog značenja i u bukvalnom prevodu označava umetnost dekorisanja

Tehnikom dekupaž moguće je dekorisati bilo koji predmet po želji korisnika, npr. – kutije za nakit i sitnice, teglice, činije, saksije ali takođe i neku staru stolicu, stočić, ili nešto slično po dogovoru sa profesorom. Na svakom novom predmetu koji polaznik odabere radi se nova tehnika. Broj časova koji je potreban da se jedan predmet završi, zavisi od samog polaznika.

Program kursa dekupaž je koncipiran od jednostavnijih tehnika ka težim, kako bi se polaznik postepeno upoznavao i bolje snalazio sa novim tehnikama. Iz tog razloga nije preporučljivo menjati redosled rada koji je predviđen ili izostavljati određene tehnike. Male izmene su moguće u dogovoru sa profesorom.
Mogućnosti za razvoj kreativnosti kod polaznika su neograničene. Karakteristično za sve naše kurseve je odlična atmosfera na časovima i mogućnost da naučite nešto novo.