Programiranje i robotika

Savladajte osnovne principe

Osnove programiranja

Zvuči neverovatno ali moguće je programirati bez znanja bilo kog programskog jezika pa čak i bez znanja slova. U pitanju je vizuelni programski jezik za decu koja sve svoje ideje mogu da realizuju preko ekrana, jednostavnim prevlačenjem blokova. Koristeći ovu platformu deca na najbolji način mogu da se upoznaju računarima i njihovom primenom – znanjem neophodnim za 21. vek.

SAZNAJ VIŠE
osnove-programiranja-da-vinci
kurs-robotika-da-vinci

Robotika

Kurs robotike je idealan za decu koja imaju interesovanja vezana za oblasti elektronike i robotike. Kurs je namenjen učenicima osnovne škole.

Polaznici će se tokom kursa upoznati sa osnovnim značenjem pojma elektronike i robotike. Videće koje su osnovne oblasti primene u kojima su obe discipline zastupljene. Kurs je baziran na interaktivnoj nastavi koja je više usmerena na praksu.

SAZNAJ VIŠE

Programiranje aplikacija

AppInventor je najpopularnija platforma za upoznavanje dece sa svetom android aplikacija odnosno aplikacija za mobilni telefon. Svedoci smo da veliki broj ljudi poseduje neki uređaj (na prvom mestu mobilni telefon) koji koristi Android kao platformu za upravljanje hardverom i interakciju sa korisnikom. Mnogo je razloga tolike popularnosti, a jedni od najvažnijih su da je u pitanju dovoljno dobar besplatan operativni sistem i da iza njega Google.

SAZNAJ VIŠE
app-inventor-da-vinci
web-programiranje-da-vinci

Web programiranje

Web programiranje je jedna od stvari u svetu programiranja koja najviše privlači mlade ljude. Ovaj kurs je zamišljen kao učenje prvih slova web programiranja. Naučićemo da kreiramo sopstvenu internet stranu, da je popunimo sadržajem i sredimo da izgleda onako kako mi želimo. To znači da ćemo tokom trajanja kursa učiti HTML (za kreiranje sadržaja) i CSS (za uređivanje izgleda). Videćemo kako se unose elementi, kako im se pristupa i kako se raspoređuju na stranici. Videćemo koje sve elemente treba da ima jedna HTML strana, kako se pravilno definiše naslov, za šta služe meta podaci…

SAZNAJ VIŠE

Programski jezik Python

Programski jezik Python dobija sve veću popularnost i postaje najpopularniji jezik za početak učenja programiranja na američkim univerzitetima. Python je jednostavan za upotrebu, moćan i svestran, što ga čini odličnim izborom kako za početnike tako i za stručnjake i zato je kurs Python za decu izuzetno popularan širom sveta. Jednostavnost čitanja koda čini ga odličnim prvim programskim jezikom čak i za decu – omogućava vam da razmišljate kao programer, a ne da gubite vreme na zbunjujuću sintaksu.

SAZNAJ VIŠE